Kirja vailla nimeä

 Moi! Tämän saman tarinan kohdalla oli aijemmin jotain ongelmia joten kokeillaan nyt uudestaan. Tässä esittelen teille ...

Kirja vailla nimeä

On olemassa kirja. Siinä on punainen kansi ja ajan kellastamat sivut, se imee taikaa puoleensa. Harva sen löytää. Mutta joskus, joskus joku avaa sen. Löytää sen kirjaston perimmäisen hyllyn perimmäisestä nurkasta. Vie sen kotiin. Alkaa lukemaan. Mutta tekstiä ei ole. Se pitää kirjoittaa itse. Niin kirja tahtoo. Maailma kirjan sisällä pitää luoda. Se odottaa ja odottaa, odottaa että joku tahtoo kirjoittaa. Että jollakin on aikaa. Aikaa istua alas villasukat jalassa ja uppoutua omiin maailmoihinsa. Aikaa teroittaa kynä ja pyyhkiä tarvittaessa. Ihmettelet tässä vaiheessa varmaan: miten kirja on tyhjä jos sinne on niin helppo kirjoittaa? No kuka vaan voi kirjoittaa tekstiä mutta kuka vaan ei kelpaa kirjalle. Kirja poistaa tekstin, poistaa maailman ja poistaa ajatukset. Kirja on taas tyhjä. Se palautetaan kirjastoon vailla muistikuvaa siitä, mikä kirja on ja mitä se teki omassa kirjahyllyssä. Ehkä jonain päivänä, jonain päivänä kirja palautetaan tarinan kera. Silloin kirja ei enää ole kirja vailla nimeä, silloin se on kirja täynnä elämää. Jos hyvä tuuri käy, sinä voit olla seuraava, joka löytää kirjan ja kelpaa sille.

Vähän lyhyt mutta omasta mielestäni onnistunut toivottavasti nautit lukemastasi!


Kommentit

  1. Hei! Aino Tarinataidetta ja tarinatiedettä -blogista täällä! Blogisi on ihan superhyvä ja haluaisin alkaa linkinvaihtoon. Jos käy, kommentoi minun blogiini. Nettiosoite: ainontarinat.net ja blogi löytyy ihan googlettamalla "tarinataidetta ja tarinatiedettä".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

suosituimmat

Petran päiväkirja

Blendan my day